Sunucu Kurulumu

D2 Bilgi Teknolojileri olarak , alanında uzman yetkili personel tarafından Windows Server , Linux sunucu kurulumu yapılmaktadır. Sunucu kurulumu hakkında D2 Bilgi Teknolojileri 7/24 destek merkezi 0212 220 10 32 den destek alabilirsiniz.

Windows Server Kurulumu nda  başlıca; Active Directory Kurulumu , Dns Server Kurulumu, Dhcp Server Kurulumu, File Server Kurulumu, Ftp Server Kurulumu,Web server ,Mail Server kurulumları yapılmaktadır.

Active Directory ne işe yarar: Sunucu kurulumunda bu servis; networkte bulunan pc lerin merkezi bir noktadan kolayca  yönetilmesini sağlar.

Dns Server ne işe yarar:  Dns sunucular site isimlerini ip adresine çeviren bir servistir, kullanıcıların sitelere erişimleri bu servis ile sağlanır.

Dhcp Server ne işe yarar: Ağ içinde olan bilgisayar, acces point vb . cihazların otomatik olarak ip adresi , ağ geçidi ve alt ağ maskesi gibi ayarlarının otomatik olarak dhcp server üzerinden almasını sağlar, bu şekilde bu cihazların her birine manüel olarak ıp ataması yapılması yükünden sistem yöneticileri kurtulmuş olur.

File Server: File server , ortak paylaşımda olan dosyaların etkin bir şekilde güvenliğini alarak paylaşılmasını sağlar. Yetkisiz kişilerin dosyalara erişmesini kısıtlar.

Windows Sunucu kurarken nelere dikkat etmeli;

1: Server kuracağınız donanım, gerekli servislerin çalışması için yeterlimi?

2: Raid yapısı doğru yapılandırılmışmı,

3: Herhangi bir donanımsal arızada yedekli çalışılıyor mu?

 

Linux Server kurulumu

Linux sunucu kurulumu, genellikle maliyeti olmayan fakat son derece güvenilir sunucu sistemleridir, genellikle etkin bilgiye dayalı sistemlerdir. Üzerinde barındırdığı birçok hizmet açık kaynak kodlar ile sağlanmıştır. Kurumsal firmalarda  şirket politikası gereği bazı dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Linux Serverlarda birçok özellik bulunmaktadır.

Hangi kullanıcının hangi gruba üye olacağı, yetki tanımlaması, kullanıcılarda bulunan şifrelerin belirlenmesi , rollerin atanması, direk root şifrelerinin kimler tarafından yönetileceği , yetkisiz kişilerin sistem ana yönetimine müdahale edememesi için gerekli düzenlemelerin yapılması, bunlar için aşağıdaki bazı kurumların en iyi şekilde yapılması gerekmektedir

Kullanıcı grup yönetimi:

Sistem kayıt sunucusu

Ağ Yönetimi

Samba ile windows ağlarına erişim

Sistem çekirdeği yönetimi

İleri tarihli görevler belirleme

 

Linux sunucu kurulumu