5651 Loglama Nedir ?

5651 Loglama kanunu internet ortamında yapılan paylaşımların kontrol altında tutulabilmesi ve paylaşımlar arasında bulunan suç teşkil edici hakaretler, resimler, yorumlar vb. gibi olaylarla mücadele edebilmek için çıkarılmış internet kanunudur.

5651 loglama kanunu yürürlüğe girdikten sonra internet paylaşımı yapan oteller,kafeler,şirketler gibi toplu internet paylaşımı yapılan alanlarda loglama cihazının bulundurulması ve yasal yükümlülükleri yerine getirmesi zorunlu hale gelmiştir. 5651 loglama cihazları toplu internet paylaşımı yapılan alanlarda bulunmasının zorunlu olduğu loglama cihazları ile internet ağına giriş yapabilen tüm kişilerin bu ortamda neler yaptığı, hangi sitelere girdiği, kullanıcıların interneti kullanma saatleri, internete girdiği cihaza ait IP ve MAC adresi gibi bilgilerinin tutulduğu cihazlardır. Firma bünyesinde eğer dolpway gibi bir  kayıt cihazınız yok ise işlenen suçlarda yasal yükümlülük size aittir.

Firmamız olarak yazılım ve geliştirmesi bize ait olan dolpway loglama cihazı internet paylaşımı yapılan alanlarda üzerinizde bulunan yasal yükümlülüğü üstlenerek sizlere güvenilir ve 7/24 kayıt altına alabileceğiniz internet paylaşımı sunmaktadır.

5651 Kanuna Uygun Loglama Nasıl Yapıyoruz ?

İnternet sağlayıcınız tarafından size sağlanan internet kablolu ve kablosuz iletim yöntemleriyle kullanıcılara iletiliyor. Kişiler wifi şifresi veya ethernet kabloları yardımıyla ağınıza dahil oluyor. Tam bu noktada devreye dolpway cihazımızın hotspot özelliği giriyor. Kullanıcılar ağınıza eriştikten sonra karşılarına doğrulama yapabilecekleri bir web arayüzü çıkartıyoruz. dolpway 5651 loglama cihazı üzerinde bulunan sms , tc kimlik , otel yazılımlarıyla entegrasyon , LDAP entegreli doğrulama methodlarıyla kullanıcıların internete erişimi sağlıyoruz. Kullanıcılar başarılı bir şekilde doğrulama yapıp internete eriştikten sonra dolpway 5651 loglama cihazı ile log kayıtlarını tutmaya başlıyoruz. Sadece kayıtların tutulması yeterli olmadığından tutulan kayıtların değiştirlmediğine dair dijital imzalama yapılması gerekiyor yani zaman damgası.

Kullanıcıların internete ne zaman giriş yaptığı , hangi ip ve hangi mac adresini aldığını gösteren tablo

Doğrulama yapan kullanıcıların hangi saatte hangi web sitesinde bulunduğunu gösteren tablo

Eğer sizlerde firma yetkilisi veya firma IT sorumlusuysanız ve bünyenizde halen daha loglama cihazı barındırmıyorsanız lütfen bizimle irtibata geçin ve dolpway cihazıyla tanışın . dolpway ile sizlerde üzerinizde bulunan bu sorumluluktan en güvenilir şekilde kurtulun…